Genel :

bilimist

bilimist Yazdı...



Birinin size baktığını hissetmek bir insan duyusu mu ?

28 Nisan 2015 Bu içerik 13.013 kez okundu.

İnsan duyularına bir yenisi daha mı eklendi ?
İnsan duyuları ile ilgili her geçen gün yeni keşfedilmemiş tahminler ile karşımıza çıkan haberler var.
Arkanız dönükken bile birinin size baktığını hissetmek.
Böyle bir insan duyusu gerçekten varmı yoksa hepimiz paranoyak mı olduk :)
Psikolojik mi yoksa enerjik doğasal bilmediğimiz bir duyumuz mu var ?

Örnek 1: Dışarda hiç alakasız bi yerdeki insana 4-5 saniye boyunca odaklanıyorum ve kafasını bana çevirip bakıyo hemen. Normalde bana bakması için hiçbir neden yok. Bir binada 5. kattaysam aşağıdan geçen bi insana odaklanınca kafayı yukarı kaldırıp bana bakıyo. Trende yolculuk yaparken 6-7 koltuk önümde oturan birinin kafasının arka kısmına odaklanıyorum ve aradan 5-6 saniye geçtikten sonra kafayı çeviriyo arkaya. Nedir bu arkadaşlar, bende bi yetenek falanmı var Sizdede oluyomu böyle şeyler ?

Örnek 2:
(doğruluk): bir olay sonucu, bir ortamda sağımda ve solumdakilerin tümü onlara baktığımı sanıyor, gözden yayılan ışınların onları etkilemesi sonucu gerçekleşiyor. Bu konuda site hazırladığım isterseniz ayrıntılı anlatımı ordan okuyabilirsiniz. Konuyla ilgili olanlar, yada yaşamış olanlar yada gözün görme alanıyla ilgili bilgisi olanlar lütfen bana ulaşın.
​(doğruluk): 1- bu sorunu yaşayan az sayıdada olsa insan varsa eğer, şu an hayatları cehenneme dönmüştür, benim gibileri, onları kurtarabiliriz.

​(doğruluk): 2-geneli ilgilendiren şeyse; eğer bu ışınların mekanizması çözülebilirse, gözün başka bir fonksiyonu çözülebilir ki buda bilinmeyen enerjilerle yani parapsikoloji alanında bir ilerleme olabilir ki buda insanlığın ilerlemesi olur, yeterli mi?

(balık cevap): Dediğin olay gerçekten var. Birisinin bize baktığını hissedebiliriz ya da birine uzun süre bakınca o görmese bile kafasını çevirir ve bakar (bazen istemsiz olarak)
Ama gözlerimizden ışın çıksaydı karanlıkta bile cisimleri görebilirdik öyle değil mi? Biz normalde cisimlerden yansıyan ışıklar sayesinde görebiliyoruz cisimleri ve ortamda hiç ışık olmadığında cisimleri göremiyoruz ve de gözlerimizi kapattığımızda göz kapaklarımızın içini de görmüyoruz çünkü ortamda ışık olmuyor
Yukarda bahsettiğin olay gerçekten oluyor ama gözlerden çıkan ışınlarla ilgisi olduğunu sanmıyrum, doğru anladıysam tabi olayı.
Bir de bu olay psikolojiden çok gözle ilgili bir durum gibi geldi bana. Bunla ilgili doktora falan gittin mi hiç göz doktoruna?

​(doğruluk): olaya güzel yaklaşmışsın, soru şu; eğer ışın etkisiyle değilse, insanlar neden bakıldıklarında bunu hissediyorlar? ışın kavramıyla kastedilen şey , enerji, yani insanların gözlerinden yayılan enerjiler, bunun görme ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Görme olayı başkabirşey, görüş alanına enerji yani ışın yayılması ayrı bir olay.

Tabi esas konu bunun mekanizmasının çözülmesi

Şöyle yapabilirsin, bunu karanlıkta deneyebilirsin, eğer karanlıktada bir arkadaşın ona baktığını hissederse, bu birşekilde onun senden bakışın kanalıyla enerji aldığının ispatı değil midir?

(balık) ​Işın, enerji... Bunların varlığı pek kanıtlanamaz sanırım, olayın biraz parapsikolojik boyutu gibi geliyor bana Yani baktığımız kişinin bizim baktığımızı hissetmesi olayı bunlarla açıklanabilir mi onu bilmiyorum. Mesela odaya hiç haberin olmadan biri girse ya da odada bulunan biri hiç ses çıkarmadan ve sana görünmeden odadan çıksa odada yalnız olup olmadığını da anlayabilirsin, bunu hissedebilirsin yani. Bi yerde okumuştum insanların bunu hissettiğini. Ama dediğim gibi enerjiyle ya da ışınla mı açıklanabilir onu bilmiyorum.

Sitende bahsettiğin olayı denemiştim, gözlerimi tvden ayırmadan yan tarafımda duran bi nesneye odaklanmaya çalıştım ama cismin görüntüsü gözümde değişmedi, daha net olmadı yani. Cisme dikkatini yoğunlaştırdığın için onun o anda daha çok farkında olabilirsin dikkatini ona verebilirsin ama ben kendi adıma konuşursam o cismi daha net görmeyi beceremedim, daha doğrusu ayrıntılarıyla falan göremedim, önceki görüntüsü neyse dikkatimi verince de görüntüsü aynıydı.
Yani bu konuda çok bilgim yok ama gözlerden ışın yayıldığıyla ilgili yapılmış araştırmalar falan var mı? Halk arasında bi nazar olayı var gözlerin etkisiyle ilgili bilinen.

* * * * * * * * *


“eğer sen de bakmıyorsan benim baktığımı nasıl görüyorsun?” Sorunsalı

Bundan 15 sene önce yayılmaya başlayan “hazır cevap” cümlelerden biridir tabi günümüzde halen kullanılır.

“Ne bakıyorsun bee! ” yakarışının ardından bazılarına göre verilebilecek en iyi cevap budur fakat uyarıyı yapan kişinin bakıldığını farketmesi için kendisini izleyen kişiye gözlerini dikmesine gerek yok.

Öncelikle bilinmesi gereken iki terim var:

Bakmak: Bir cisme odaklanıp cismin görüntüsünün ağ tabaka üzerinde bulunan sarı noktaya düşmesini sağlama girişimidir.

Görmek: Ağ tabaka üzerindeki yanal sensörlerin bir görüntüyü tespit edip beyne sinyal göndermesidir.

Bakmakla görmek farklı şeylerdir hatta göz içinde bulunan reseptörleri bile farklıdır. Mesela bir şeye baktığımızda gözümüzün Koni Reseptörleri daha fazla iş yaparken bir şeyi gördüğümüzde Çomak Reseptörleri daha fazla iş yapar.

Koni reseptörleri aynı zamanda renk görme yetisine sahiptir. Cisimlerin hem şeklini hem de rengini okuyabilir, bilinçli odak noktasıdır ve bakma işini yapar. Çok az sayıdadır ve sadece sarı bölge ve biraz yakınlarında toplanmıştır. Oldukça dar bir görüş açısı vardır.

Çomak reseptörler ise ağ tabakanın görüntü düşebilen her yerine yayılmıştır. Oldukça fazla sayıdadır. Çomak reseptörlerin renk görebilme kabiliyeti yoktur. Cisimlerin şekillderini ve hareketlerini farkedebilir. Göze giren bütün ışık görüş alanı kapsama açısı içindedir.

Kısaca eğer birisini size baktığını farkettiyseniz bunu yaparken o kişiyi görmenize gerek yok, size bakıyor gibi görünen yüz duruşu çomak reseptörleriniz tarafından algılanır ve beyne iletilir.

İlginç gelebilir, eğer bakılmaktan hoşlanmayan biriyseniz çomak reseptörleriniz daha hassas çalışır. Çünkü siz karakteriniz aracılığı ile vücudunuzu kullanma tarzı oluşturursunuz ve vücudunuz sizin karakterinize uygun olarak farklı özelliklerini geliştirir. Kimisinde güç, kimisinde zeka, kimisinde, odaklanma…



* * * * * *

Kozmik Araştırma Tespitleri ( Kirlian tekniğiyle) :

-Kadın ve erkek N ve S kutupları olduğundan menfi düşüncelerle tokalaşmak, bakışmak menfi enerji şarjına, müspet enerji blokajına neden olur.


( Dinimizde üzerinde durulan haremlik – selamlık uygulaması neden önemli … peygamberimiz sav. ‘’ iki kadın arasında yürümeyin” buyurmuştur … neden Osmanlı da erkekler kadınların önünden yürürlerdi ?:
kadın –erkek aurası yakın olduğunda negatif kitlenmelere, cinsiyet kaymalarına sebep olmasında olabilir … feministler eşitlik derken tekrar düşünsünler... yine masonlar bu kadim bilgiyi bildikleri için ‘masonluğa kabul ‘ ritüellerine kadınları kabul etmezler hiçbir zaman . )

Yorumlar

Emine11.01.2017

dün gece uynikken aniden gözümü açtım açtım karşımda uzun boylu ayakta duran birini gördüm ciglk atmakk istedim mi hatırlamıyorum tek yaptığım dua edip besmele çekmek oldu ama yinede gördüm o kişiyi canlıydı ve beni izliyordu annem ve kardeşimin uyanmasiyla yok oldu
b