Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın söylediği Çin'den getirilen korona virüs ilaçlarıyla ilgili konuşan Ateş Kara, ilacın isminin 'Favipiravir' olduğunu açıkladı ve şu cümleleri kullandı:
“Belli noktalarda etkili olduğunu biliyoruz. Bugün kullanılmaya başlandı.”
Fransız hükümeti tarafından yürütülen bir çalışmaya göre sıtma ilacı hidroksiklorokin (HCQ) ile azitromisinin Kovid-19 hastalarının tedavisinde etkili olduğu onaylandı.. Fransa'nın Marsey Üniversite Hastanesi'nde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının korona virüs tedavisinde de etkili olduğu açıklandı
Koronavirüs tedavisinde 3 ilacın denenmesine insanlar üzerinde başlanmış fakat bunlar kesin olarak koronavirüsü tedavi eden ilaçlar değilmiş. Daha deneme aşamasındalar ve nezaman sonuçlanacağı belli değil.
Çin, Kovid-19 salgının çıkmasından bu zamana kadar ülkede 3 ilacın test edilmesine izin verdi.
Japon Toyama kimya şirketinin geliştirdiği ve daha önce SARS, Ortadoğu Solunum Yolu Sendromu (MERS) tedavilerinde de kullanılan "Favipiravir" adlı anti-viral ilaç; Guangdong eyaletinin Şıcın semtinde 70 hasta üzerinde denenmiş. İlacın hafif vakalarda iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiği bildirilmiş.
Çin Ulusal Sağlık Ürünleri İdaresinin yaygın kullanımına onay verdiği Favipiravir, "geçerliliği tescillenen ilk koronavirüs ilacı" oldu.
Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği ve etkili olan diğer bir ilaç ise "Remdesivir" adlı bir anti-viral ilacın da salgının ortaya çıktığı Vuhan kentindeki hastanelerde müşahede edilen 761 hasta üzerinde denendiği açıklandı.
Remdesivir adlı bir anti-viral ilacın da salgının ortaya çıktığı Vuhan kentindeki 761 hasta üzerinde denendiği açıklanmış.
Remdesivir'in poliklinik denemelerine, hastalığın ortaya çıktığı Çinde birkaç gün önce başlandı ve 100'den fazla hastada denenmiş.
Remdesivir'in ilk verdiliğinde "iyi etki gösterdiğini" ifade eden David SC Hui, "Remdesivir, Afrika'daki Ebola hastalarını tedavi etmek için geliştirildi. Şimdi 100 hastaya Remdesivir ilacı verildi, ancak daha uzun süre takip altında kalmaları lazım." değerlendirmesinde bulunarak sözlerini sonlandırdı.
Korona virüsünün kendilerine bulaşıp bulaşmadığını öğrenmek isteyenler için Sağlık Bakanlığı https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ internet sitesini aktif hale getirdi.